Thursday, November 11, 2010

Aku Yang Berkuasa!!

Posted by Siti Roena at 1:10 AM 0 comments
Salam semua, ..:)
Hari ini 11.11.2010, genap sebulan da angkasawan kita menjalani alam perkahwinan. Tahniah tahniah..:)..Tapi bukan pasal beliau yang nak aku cerita. Ni pasal da berapa hari da aku duduk d UUM ni, akibat terlebih cuti yang diberi.haiyoo..

Tapi best cuti lama-lama ni, sebabnya ko akan conquer semuanya. Contohnya ampaian sentiasa kosong. Aku ni tinggal di paras 3, jadi kalau nak jemu kain aku akan tengok dari bilik aku, ampain bawah penuh ke tak. Kalau ada ruangan kosong aku baju-baju  nak menyelit, aku p la turun kalau takda terpaksa la jemur kat paras aku ni. Terus ni kamu tanyakan, 'maw jugak jemur d bawah, jemur jakla d atas'. Hm kalau jemur d atas, tahap kekeringan baju or pakaian anda tidak memuaskan seperti mana pakaian anda kekeringan hasil daripada pancaran sinaran matahari(Ayat,xboleh bla) .Kan2, dapat beza x?..Ada hari tu, semangat da aq nak ke bawah nak jemur la pakaian aq yang beberapa ketul (ketul?, cett bajet rajin la ni,sikit je baju ko nak jemur, hari-hari basuh kain la..lalala), last-last bila aq da smpai ke destinasi (wah nyayi ckit lagu Dato Siti Nurhaliza) yang dituju, allih2 da penuh, adoina, exercise turun naik tangga je la yg aq dpat. xpa at least dpt bakar kalori..NGEE.

Jadinya ni bila da cuti, semua amapain da kosong, so suka suki ati ku jak bebila nak g jemur kain sebabnya kekurangan pesaing.hihi.( uit bukan sebab kurg pesaing, p sebab hujan yang selalu mendatang ni, jadi xda la org nak g jemur kain..huhu).

Lagi apa ya? ha macam-macam la,toilet ko sorang jew yang guna, nak berendam lama-lama pun xpa, anda tidak akan rasa bersalahpun, yalah selalunya mest terpaksa berbaris mengikut barisan anda, mesti org d dlm toilet 2 resah gelisah..hihi.. Lagi, xkan ada org maw marah2 kau, jelingan sinis dengan kau,kalau ko terpekik melolong...kan2?..lagi?, nanti-nanti la kalau aku ingat aq gtaw..hehehe

 

Sunday, October 3, 2010

Saya Lahir Bulan Jun

Posted by Siti Roena at 8:27 AM 0 comments
RAHSIA BULAN DAN KELAHIRAN.. JUN
KAJIAN DATO DR.FADZILLAH KAMSAH 

* Berfikiran jauh & berwawasan. (ok sy maw jadi angkasawan? jauh kn pemikiran saya..:P..haha)

* Mudah ditawan kerana sikap baik. ( sy memang baik org nya, smbil mengutuk sapa2 yg sy senyum xbls senyuman ai)

* Berperangai lemah lembut. (Kalau geram ngan kwn, siap cubit2 lagi smpaikan pena ari 2 terpukul kwn, lemah lembut jugak ka?)

* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood. ( Ini memang setuju, bila sy kt sy benci sgt org 2 pd hari ni x mustahil esok2 sy suka dia sudah, bgantung pd situasi)

* Idea yang terlalu banyak di kepala. (adoi byk la, law xsiap asgment cm na buat? copy org len punya? buat bodoh je? cr best reason bg ngan lec?etc....byk la, smpi sy pening sendiri maw pilih mn 1)

* Bersikap sensitif. (Suma org cm ni sy rasa)

* Mempunyai pemikiran yang aktif ( Tapi bila terlalu byk fikir, sy sndiri susah maw buat keputusan.ok ka begitu?)

* Sukar melakukan sesuatu dengan segera. ( Ok! asgment hntr esok mlm ni rushing nk buat, smpi xtdor2 semalam pas 2 mulala tumbuh pemanis jerawat dimuka.grr)

* Bersikap suka menangguh-nangguh. (Konon nant  la ad mood br maw buat..ee ap punya perangai ooo)

* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik. (Ni kesinambungan byk sgt 'idea dikepala' op kos maw pilih yg terbaik dlm pilihan tersebut..P de best ka pilihan yg aq pilih???)

* Cepat marah & cepat sejuk. (Sesejuk ice lemon tea..Eh, ap kaitan???)

* Suka bercakap & berdebat. (sok sek sok sek)

* Suka buat lawak & bergurau. (Like ketawa ok!)

* Otaknya cerdas berangan-angan. ( Iya iya kuat berangan, pas 2 1 keja pun xsiap!.. bgus sgt la 2)

* Mudah berkawan & pandai berkawan. (Uit, Kawan penting ma)

* orang yang sangat tertib. (Tertib ka?? sy suka bc dr akhir pas 2 ke mula. Mcm novel, sy suka baca sinopsis then tros endingnya. law best br bc dr mula. Ada ka itu tertib???)

* Pandai mempamerkan sikap. (Sorry sapa yg pena terasa ngan aq. Memang xpndai nk control muka law marah!!.huhu)

* Mudah kecil hati. (Standard!!)

* Mudah kena selsema. (Ni sapa2 pun boleh kena, xkuat antibodi sakit la ba kan. Am I right?)

* Suka berkemas. (Uit nama pun pompuan kan?)

* Cepat rasa bosan. (Jadinya sy suka buat sesuatu yg lain drpd yg lain nk kt aq pelik la, Supaya sy tdak bosan la. Contoh, sy selalu ubah cr lipatan baju sy dan berlainan dr yg biasa & susun atur brg2 dlm almari sy..:D)

* Sikap terlalu memilih & cerewet. (Cerewet ka law tyme sy buat baju, sy gtaw tukang jahit 2, 'kak tgn pnjg skit ea',' kak sy maw letak tgn baju ni 2 lapis (wlpn kain baju 2 tebal je)', kak sy nk belah tepi ea, kak sy nk baju ni ngam2 d bdn ya xmaw sempit sgt n xmaw longgar sgt'??? uit, i2 baju sy ok, t law tak ikut ap yg sy maw, nanti sy xselesa nak guna, bila dak selesa diguna, sapa yg maw guna???.. so sy ambil mudah, law p kedai buat baju sy suruh je tukang kedai 2 ikut contoh ukuran bju yang saya maw.I2 pun dinamakan cerewat ka???)


* Kurang mempamerkan perasaan. ( Sorry xpndai nk show ok. xpndai pun maw pujuk org lain ka ap ka... P pandai kena pujuk., eh ap ni?? haha)

* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.( Kalau da tawar hati. Agak lmbt ckit nk ok blik. P rasanya suma org gini ba kan?)

* Suka pada barang yang berjenama. ( Bergantung!!.mcm kaya sgt)

* Mudah menjadi eksekutif. (Mcm mn 2??)

* Kedegilan yang tidak terkawal.(Bukan degil hanya buat ap yg sy rs selesa!! i2 jew)


* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan. ( P tegur 2 agak2 la, sy mkn dlm nanti..hoho)

So pas ni cm na? Still maw kawan sama saya??

*Sebenarnya bukan entry ini ba ni yg saya maw post p ter'entry' la pulak sudah, ad entry lain yg sy sudah buat p xsiap lg. Ba nant siap sy kasi kamu tgok ya..(perasan ad org bc la ni..:P)*

Thursday, September 30, 2010

Second Out with Borneon:))

Posted by Siti Roena at 12:36 PM 0 comments
Salam,
Okai ni plak kali kedua kami kuar bersama. Trip kali ni best sebab lagi byk yg join.


tgah bincang maw mkn menu ap
Kami keluar ni dak silap ari 30.08 sehari sebelum Paiqah balik, kami makan2 d Jitra. Tmpt mkn kami dak ingat ba nm nya, p konsepnya still sama dgn Kuala perlis=Joned Cafe. Kalo D JOned Cafe ari 2 yg bestnya dpt teh sirap lemon ais, d Jitra ni dpt lak ayam tepung goreng.
pelik ni macam kuih konto'-konto' org sabah bilang perisa ayam..hihi..Sgt sedap.. nyum nyum..
Sebelum dapat ayam tepung goreng 2 jenuh la jugak memilih menu apa yang maw dimakan ni.(sila lihat pic di atas)

Sebelum makanan smpi sempat la kami click click dulu. so layan la dulu ya beberapa pic yg aq letak (sumber Afy)
Pic d snap dlm keadaan tidak sedia ok


                              
Say Cheese







    Tara, ni la kami semua. Total 10 org plus c Biok (artis ni, ssh maw dpt pic nya..:P)
    Dari kiri: Faris, Paiqah, Ima, Ros, Me,Kazen Afy(lupa nm nya), Afy, Biey dan Mazlinah


Kami ni ala-ala reunion gak l..^_^

*Sebut sal reunion, ad 2 reunion sy ikut. nanti sy cheritacherita ya*

With Borneon..:))

Posted by Siti Roena at 4:51 AM 0 comments
Salam semuanya..;)))
Sekarang mood nak update blog memang la tersgt tggi ya setinggi diriku? ki3x..:P
Setinggi mn pun xkisah la, yg pntg memang tgah ad mood ni maw update..~ngee~

*wlpn sdh lm berlalu, ttp maw story2 gak d blog ni..:D*


Jadi entry kali ni maw story tyme sy jalan2 sm geng kuat borneon ku..:D

Mcm mana maw mula ya?..ok dpt sdh idea.:D.. setakat ni yg aq ingat la, law lupa kasi ingat ya..:)) sy oting sm bdk2 merangkap sahabat baik sy jugak ni 2x jew.. almaklum la msg2 ad komitmen lain (kalah2 ni YB..:P) lgpun DPP lain2 ba (kecuali sy sma B), jd law maw keluar selalu bersama2 agak susah ckit la, p blik konfem sm2..:DD

oh ya aq kuar sm drg ni tyme bulan posa.ya la ba, kami keluar sm2 pun sbb maw buka posa together mether..:D

The anggota yg keluar tyme ni hnya 4 org sak, muat2 satu keta ba..:D..The anggota is mcm biasa Afy wajib la sbb dia ba yg drive, na law afy dak da dak bjln itu kereta, na bjalan kaki la kami dr sintok p a.setar...:D, pas 2 bsama Cik Ros n cik Peqaq..:. Tempat kami berbuka hari 2 di Joned Cafe..ya 2x sdh mkn c ni.. Serius sedap mknn c ni.. Yang paling best 2 owner cafe ni, siap bg air sirap tambahan lagi yang menjadikan air ku bertukar dr Teh lemon ais kepada teh sirap lemon ais,bantai sak ni minum.. p sedap ni rasanya, dak percaya cuba la sendiri.. Ad berani???
Pic di ambil dr FB afy




Terus pelik mn pulaknya c Paiqahnya??
Sila pandang bawah nya..:P
Ini la Cik Paiqah...:P
*suka pic ni




Ni 1st outing yg kedua akan menyusul ya, nanti jap lg aq story2 sal 2 plak...:D



Up Date ! Up Date !

Posted by Siti Roena at 2:02 AM 0 comments
Okai skrg sy maw update sy punya blog  ^_^

Saturday, August 28, 2010

Saya Sayang Kawan-kawan saya !!!

Posted by Siti Roena at 4:06 AM 0 comments
x
Salam semua nya..:)
ok hari ni nak citer2 sikit pasal kawan2 ni..
hm maw mula dr mn r..
mula la jak dr mn2 pun..

K.A.W.A.N?
cherita pasai kawan ni very2  de byk oh boleh diceritakan..macam2 la.. dr kawan kita akan jd baik, dr kawan kt akan jd kurang baik. impact kawan2 dlm hidup kita ni memg la tersgt besar, setuju? (ikut pdpt msg2). Tapi jika tnya sy, sy setuju sgt la.. selalu kan kt dgr law nk tgok kt ni(dr sendiri) kena tgok ngan sapa kt bkwn, sbb kwn kt 2 cermin kt, yg mmbygkan sifat kita la (btl ka ni r?) betul la kot..:D..so pndai2 la r pilih kwn..

Sebab kawan, saya gembira,
sebab kawan, saya menagis,
sebab kawan, saya move to next step (step ap?, ap2 jak la)
Sebab kawan, mcm2 la yg sy dpt..

Mungkin bagi org lain, kuantiti lebih pntg drpd kualiti.. kawan byk lebih baik drpd kwn sorang
p bg sy, sy lebih prefer pd Kualiti lebih baik drpd Kuantiti. 
pasal ap ya sy setuju yg 2?..
sbbnya, prinsip sy dlm bkwn mudah, once u became my friend, then forever i will be your friend. insyaallah
dlm bersahabat or berkawan ni saya tdak cr kawan yg dtg dan pergi, bila da hbs then hbs, bila senang sm2, bila susah sndiri2, titik smpi situ jak.! sy maw kawan yg kekal, yg sentiasa ad bila sy perlukan, xkira la dia dekat ngan sy or x, p dia sentiasa sokong saya n perbetulkan jika saya salah, selalu care psl saya. dan de most important is SALING PERLU MEMERLUKAN supaya kita kawan berkekalan, kekal smpi hujung nyawa insyaallah.

satu lg dlm bkwn2 ni sy pegang satu, i will be your  friend forever if u still need me. if not, sy akan, ya sy sndiri akn undur diri..:(...

Jadi setiap kawan yg sy ada, sy amat hargai dan sayangi...Love u always...


Dalam berkawan ni , antr pgjaran yg sy dpt ialah:

  • Sentiasa positif ngan kawan..
  • Saling hormati antara satu sama lain
  • kikis perasaan cemburu (penting ni,utk elak dr rs rendah diri la n pkr2 yg -ve)
  • Saling bertolak ansur (law ad benda2 yg xpuas hati ka ap ka, selesaikan dgn berhemah)
  • Membantu tanpa hrpnkn balasan (t timbul lak isu bebangkit2, then bleh bgaduh)
  • Sentiasa bg sokongan
  • Betulkan niat, sbb ap kt bkwn ( ini sgt penting )

k, sekian utk hari ni..:)

*sy bkwn tidak utk hari ini shj, tp utk selamanya*

Thursday, August 26, 2010

Lovely Phone

Posted by Siti Roena at 3:34 AM 0 comments
Salam ramadan kawan2..:)
rasa2 nya ad da aq post dlm blog ku ni mgenai phone n tiketku..
tadi pas claz sy sm biey p la mall dgn bertujuan settlekn phone n tiketku.


First p kedai phone 2, hm lebih semggu gak la phoneku d kedai 2 or lg lm..xperasan da brp hari.
Masuk2 jak kedai 2, terus tnya r tnya gan abg 2


Me: Phone da siap?
Him: Mana satu tah?
Me: Yang putih 2, da siap?
Him: oh, dah siap da


dalam hati* dah, siap? psl xgtaw aq..law aq x p jumpa xtaw la ap status phoneku ni.adoi yay. tahap kegeramanku still leh control lg, huh!*


Me:bile siap?
Him: mggu lepas.


*amboi, sbr cik leng sbr*


Me: ha? mggu lepas? psl x kol.. kn da gtaw ari 2, law da siap gtaw..
*eee rs nk belasah2 gak mamat 2 tyme tu. naseb bek posa (ya la 2..haha)*


Him: sory la, byk sgt phone ni, smpi xingat mn satu da


nasib bek mgaku kesalahan.(cik leng pemaaf orgnye, hihihi...Generated by Facicons)..   


da settle tang 2, tang lain plak dtg..


abg 2 bg r phone 2 ngan aq. suh msukkan simcard...
pas 2 teka pa berlaku?


kan phone 2 aq da pegang, mak ai tekezut gue..
d belakng phone ad tulis brp nk byr..


RM100 u.. x bajet lgsung kena byr cm 2, nk xnk kena gak la byr kan demi my lovely phone..huhu..;(


dah td plan nk g mall, buat withdraw RMxxx, ni d tmbh lg dgn seratus henget 2.. pokai jd nya aq ni, nk ry cm ne ni?..:(


Oh ya psai tiketku 2, aq decide aq beli dr kk-kl pd 17.9


sekian..













Tuesday, August 24, 2010

Accept it..!!

Posted by Siti Roena at 8:19 PM 1 comments
Salam ramadhan semua..:),
Penantianku berakhir,

'We have discuss then we decided there's no additional exam provided. there's several student got same problem with u.......'

hancur luluh suma la bila dgr cm 2, the only thing that i can make is change the ticket..:(
tp x ap la, past ad hikmah kan utk semua ni..:)
(memujuk diri sendiri..:( )


*I promise, I will make something with this subject*

Thursday, August 19, 2010

Done! Done!

Posted by Siti Roena at 1:20 AM 1 comments
Salam Ramadhan semua..:)
Ahernya semua keja da siap..penat mggu ni....
asgment, quiz, midterm oredi done..;)
so, skrg bleh r rehat2, tenangkan fikiran..:))

Sunday, August 15, 2010

Kejaku

Posted by Siti Roena at 12:47 AM 0 comments
Banyak keja ohw..sesaja maw tulis2 ni..

1.Midsem Tax 21.9, blik uum 21.9..so how? tukar tiket ka r ataw beli baru? huhu tiket skrg manyak mahal oo  

2.G mall with cik Biey- harapan phone + suar da siap, p hampeh!!

3.Esok- Quiz ethcis, Ble submit, xbbuat g..:(


4.Lusa-Exam Far 4, xready g..;(

5.Tulat-Asgment submit..xmula ap2 lg..;(


6.Esoknya tulat(adakah cm 2.haha)-quiz Tax!!

*In future, what happen 2 me?*

Friday, August 13, 2010

My Phone

Posted by Siti Roena at 5:57 AM 0 comments
Huhu, phoneku ari ni rosak..
mybe kena virus..huhu,
sunggguh jahat ohw itu virus
huhu, byk la hilang
pic2 and contact number hilang sumanya..
huhu



*give ur contact details in my fb ya..:(*

Monday, August 2, 2010

Buat ap yang disuruh oleh-NYA..:))

Posted by Siti Roena at 3:05 AM 0 comments
Salam semua, saja maw tulis2 in dis blog..
Td, tyme clazz BLE (business comuction), claz hbs awal.. 
Then, b4 we out we have to talk2 la..haha
Then, the chinese gurlz ask me:

She: kalau x ganti posa, sapa yang tahu
Me: Ad, tuhan tahu..

but shes looked blank2, then i gtaw dia

Me: means, u da buat dosa la
She: so, sy da buat dosa la xposa..

then we laughing together...;))
Pengajaran d sini, setiap ap yg kita buat ALLAH tahu,
so make sure do what we must do, dont do what we can't do...
sekian..

Sunday, August 1, 2010

Playing Netball..:))

Posted by Siti Roena at 3:55 PM 3 comments
Salam semuanya, yesterday  i play netball. For many tymes i was play in WA position, but for rite now i change position to C (centre). for those know bout netball,  know what kind of differentiate both position. yaya area of game.huh. C, all area we can play except Kawasan D. huhu, can u imagine how big area i can enter..haiya, very tired ohw ( xcukup stamina ba)...((, hm, letih2 pun still give the best performance (performance?, haha mcm artis lak)....:)). nak show skit pic2 sepanjang the game tadi...:XD 
* better WA than C*





Sempat gelak2 lg bdk ni...:P

cari2 bola
Aksi terbaik dr Cik Ain..:))



ahernya...:))


keputusan game ni, kmi kalah 9-5..next game kmi try g ya...;))

Netball: remain me tyme form 3. Azrin, ana, n mai miss maw sma2 as a one team...huhu...:))

I am learning in world of blog..:))

Posted by Siti Roena at 1:47 AM 0 comments
Salam semua..
today i was enter the blogging2, 
so byk menda yg xtaw, kwn2 sila tunjuk ajar.
reason sy berblog2 ni sbb cik biey yg slalu hasut2 saya..(jan marah) 
sbb lain: maw share2 n update aktvt2 n pic saya dlm blog ni, fb only tukar profile pic jak..:))
             lagi, cm yg len, tmpt meluahkan perasaan (suka r duka)..:

*tunjuk ajar ku sifu*
 

C.h.E.r.I.T.a.K.u Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop