Saturday, August 28, 2010

Saya Sayang Kawan-kawan saya !!!

Posted by Siti Roena at 4:06 AM 0 comments
x
Salam semua nya..:)
ok hari ni nak citer2 sikit pasal kawan2 ni..
hm maw mula dr mn r..
mula la jak dr mn2 pun..

K.A.W.A.N?
cherita pasai kawan ni very2  de byk oh boleh diceritakan..macam2 la.. dr kawan kita akan jd baik, dr kawan kt akan jd kurang baik. impact kawan2 dlm hidup kita ni memg la tersgt besar, setuju? (ikut pdpt msg2). Tapi jika tnya sy, sy setuju sgt la.. selalu kan kt dgr law nk tgok kt ni(dr sendiri) kena tgok ngan sapa kt bkwn, sbb kwn kt 2 cermin kt, yg mmbygkan sifat kita la (btl ka ni r?) betul la kot..:D..so pndai2 la r pilih kwn..

Sebab kawan, saya gembira,
sebab kawan, saya menagis,
sebab kawan, saya move to next step (step ap?, ap2 jak la)
Sebab kawan, mcm2 la yg sy dpt..

Mungkin bagi org lain, kuantiti lebih pntg drpd kualiti.. kawan byk lebih baik drpd kwn sorang
p bg sy, sy lebih prefer pd Kualiti lebih baik drpd Kuantiti. 
pasal ap ya sy setuju yg 2?..
sbbnya, prinsip sy dlm bkwn mudah, once u became my friend, then forever i will be your friend. insyaallah
dlm bersahabat or berkawan ni saya tdak cr kawan yg dtg dan pergi, bila da hbs then hbs, bila senang sm2, bila susah sndiri2, titik smpi situ jak.! sy maw kawan yg kekal, yg sentiasa ad bila sy perlukan, xkira la dia dekat ngan sy or x, p dia sentiasa sokong saya n perbetulkan jika saya salah, selalu care psl saya. dan de most important is SALING PERLU MEMERLUKAN supaya kita kawan berkekalan, kekal smpi hujung nyawa insyaallah.

satu lg dlm bkwn2 ni sy pegang satu, i will be your  friend forever if u still need me. if not, sy akan, ya sy sndiri akn undur diri..:(...

Jadi setiap kawan yg sy ada, sy amat hargai dan sayangi...Love u always...


Dalam berkawan ni , antr pgjaran yg sy dpt ialah:

  • Sentiasa positif ngan kawan..
  • Saling hormati antara satu sama lain
  • kikis perasaan cemburu (penting ni,utk elak dr rs rendah diri la n pkr2 yg -ve)
  • Saling bertolak ansur (law ad benda2 yg xpuas hati ka ap ka, selesaikan dgn berhemah)
  • Membantu tanpa hrpnkn balasan (t timbul lak isu bebangkit2, then bleh bgaduh)
  • Sentiasa bg sokongan
  • Betulkan niat, sbb ap kt bkwn ( ini sgt penting )

k, sekian utk hari ni..:)

*sy bkwn tidak utk hari ini shj, tp utk selamanya*

Thursday, August 26, 2010

Lovely Phone

Posted by Siti Roena at 3:34 AM 0 comments
Salam ramadan kawan2..:)
rasa2 nya ad da aq post dlm blog ku ni mgenai phone n tiketku..
tadi pas claz sy sm biey p la mall dgn bertujuan settlekn phone n tiketku.


First p kedai phone 2, hm lebih semggu gak la phoneku d kedai 2 or lg lm..xperasan da brp hari.
Masuk2 jak kedai 2, terus tnya r tnya gan abg 2


Me: Phone da siap?
Him: Mana satu tah?
Me: Yang putih 2, da siap?
Him: oh, dah siap da


dalam hati* dah, siap? psl xgtaw aq..law aq x p jumpa xtaw la ap status phoneku ni.adoi yay. tahap kegeramanku still leh control lg, huh!*


Me:bile siap?
Him: mggu lepas.


*amboi, sbr cik leng sbr*


Me: ha? mggu lepas? psl x kol.. kn da gtaw ari 2, law da siap gtaw..
*eee rs nk belasah2 gak mamat 2 tyme tu. naseb bek posa (ya la 2..haha)*


Him: sory la, byk sgt phone ni, smpi xingat mn satu da


nasib bek mgaku kesalahan.(cik leng pemaaf orgnye, hihihi...Generated by Facicons)..   


da settle tang 2, tang lain plak dtg..


abg 2 bg r phone 2 ngan aq. suh msukkan simcard...
pas 2 teka pa berlaku?


kan phone 2 aq da pegang, mak ai tekezut gue..
d belakng phone ad tulis brp nk byr..


RM100 u.. x bajet lgsung kena byr cm 2, nk xnk kena gak la byr kan demi my lovely phone..huhu..;(


dah td plan nk g mall, buat withdraw RMxxx, ni d tmbh lg dgn seratus henget 2.. pokai jd nya aq ni, nk ry cm ne ni?..:(


Oh ya psai tiketku 2, aq decide aq beli dr kk-kl pd 17.9


sekian..













Tuesday, August 24, 2010

Accept it..!!

Posted by Siti Roena at 8:19 PM 1 comments
Salam ramadhan semua..:),
Penantianku berakhir,

'We have discuss then we decided there's no additional exam provided. there's several student got same problem with u.......'

hancur luluh suma la bila dgr cm 2, the only thing that i can make is change the ticket..:(
tp x ap la, past ad hikmah kan utk semua ni..:)
(memujuk diri sendiri..:( )


*I promise, I will make something with this subject*

Thursday, August 19, 2010

Done! Done!

Posted by Siti Roena at 1:20 AM 1 comments
Salam Ramadhan semua..:)
Ahernya semua keja da siap..penat mggu ni....
asgment, quiz, midterm oredi done..;)
so, skrg bleh r rehat2, tenangkan fikiran..:))

Sunday, August 15, 2010

Kejaku

Posted by Siti Roena at 12:47 AM 0 comments
Banyak keja ohw..sesaja maw tulis2 ni..

1.Midsem Tax 21.9, blik uum 21.9..so how? tukar tiket ka r ataw beli baru? huhu tiket skrg manyak mahal oo  

2.G mall with cik Biey- harapan phone + suar da siap, p hampeh!!

3.Esok- Quiz ethcis, Ble submit, xbbuat g..:(


4.Lusa-Exam Far 4, xready g..;(

5.Tulat-Asgment submit..xmula ap2 lg..;(


6.Esoknya tulat(adakah cm 2.haha)-quiz Tax!!

*In future, what happen 2 me?*

Friday, August 13, 2010

My Phone

Posted by Siti Roena at 5:57 AM 0 comments
Huhu, phoneku ari ni rosak..
mybe kena virus..huhu,
sunggguh jahat ohw itu virus
huhu, byk la hilang
pic2 and contact number hilang sumanya..
huhu



*give ur contact details in my fb ya..:(*

Monday, August 2, 2010

Buat ap yang disuruh oleh-NYA..:))

Posted by Siti Roena at 3:05 AM 0 comments
Salam semua, saja maw tulis2 in dis blog..
Td, tyme clazz BLE (business comuction), claz hbs awal.. 
Then, b4 we out we have to talk2 la..haha
Then, the chinese gurlz ask me:

She: kalau x ganti posa, sapa yang tahu
Me: Ad, tuhan tahu..

but shes looked blank2, then i gtaw dia

Me: means, u da buat dosa la
She: so, sy da buat dosa la xposa..

then we laughing together...;))
Pengajaran d sini, setiap ap yg kita buat ALLAH tahu,
so make sure do what we must do, dont do what we can't do...
sekian..

Sunday, August 1, 2010

Playing Netball..:))

Posted by Siti Roena at 3:55 PM 3 comments
Salam semuanya, yesterday  i play netball. For many tymes i was play in WA position, but for rite now i change position to C (centre). for those know bout netball,  know what kind of differentiate both position. yaya area of game.huh. C, all area we can play except Kawasan D. huhu, can u imagine how big area i can enter..haiya, very tired ohw ( xcukup stamina ba)...((, hm, letih2 pun still give the best performance (performance?, haha mcm artis lak)....:)). nak show skit pic2 sepanjang the game tadi...:XD 
* better WA than C*





Sempat gelak2 lg bdk ni...:P

cari2 bola
Aksi terbaik dr Cik Ain..:))



ahernya...:))


keputusan game ni, kmi kalah 9-5..next game kmi try g ya...;))

Netball: remain me tyme form 3. Azrin, ana, n mai miss maw sma2 as a one team...huhu...:))

I am learning in world of blog..:))

Posted by Siti Roena at 1:47 AM 0 comments
Salam semua..
today i was enter the blogging2, 
so byk menda yg xtaw, kwn2 sila tunjuk ajar.
reason sy berblog2 ni sbb cik biey yg slalu hasut2 saya..(jan marah) 
sbb lain: maw share2 n update aktvt2 n pic saya dlm blog ni, fb only tukar profile pic jak..:))
             lagi, cm yg len, tmpt meluahkan perasaan (suka r duka)..:

*tunjuk ajar ku sifu*
 

C.h.E.r.I.T.a.K.u Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop