Saturday, August 28, 2010

Saya Sayang Kawan-kawan saya !!!

Posted by Siti Roena at 4:06 AM 0 comments
x
Salam semua nya..:)
ok hari ni nak citer2 sikit pasal kawan2 ni..
hm maw mula dr mn r..
mula la jak dr mn2 pun..

K.A.W.A.N?
cherita pasai kawan ni very2  de byk oh boleh diceritakan..macam2 la.. dr kawan kita akan jd baik, dr kawan kt akan jd kurang baik. impact kawan2 dlm hidup kita ni memg la tersgt besar, setuju? (ikut pdpt msg2). Tapi jika tnya sy, sy setuju sgt la.. selalu kan kt dgr law nk tgok kt ni(dr sendiri) kena tgok ngan sapa kt bkwn, sbb kwn kt 2 cermin kt, yg mmbygkan sifat kita la (btl ka ni r?) betul la kot..:D..so pndai2 la r pilih kwn..

Sebab kawan, saya gembira,
sebab kawan, saya menagis,
sebab kawan, saya move to next step (step ap?, ap2 jak la)
Sebab kawan, mcm2 la yg sy dpt..

Mungkin bagi org lain, kuantiti lebih pntg drpd kualiti.. kawan byk lebih baik drpd kwn sorang
p bg sy, sy lebih prefer pd Kualiti lebih baik drpd Kuantiti. 
pasal ap ya sy setuju yg 2?..
sbbnya, prinsip sy dlm bkwn mudah, once u became my friend, then forever i will be your friend. insyaallah
dlm bersahabat or berkawan ni saya tdak cr kawan yg dtg dan pergi, bila da hbs then hbs, bila senang sm2, bila susah sndiri2, titik smpi situ jak.! sy maw kawan yg kekal, yg sentiasa ad bila sy perlukan, xkira la dia dekat ngan sy or x, p dia sentiasa sokong saya n perbetulkan jika saya salah, selalu care psl saya. dan de most important is SALING PERLU MEMERLUKAN supaya kita kawan berkekalan, kekal smpi hujung nyawa insyaallah.

satu lg dlm bkwn2 ni sy pegang satu, i will be your  friend forever if u still need me. if not, sy akan, ya sy sndiri akn undur diri..:(...

Jadi setiap kawan yg sy ada, sy amat hargai dan sayangi...Love u always...


Dalam berkawan ni , antr pgjaran yg sy dpt ialah:

  • Sentiasa positif ngan kawan..
  • Saling hormati antara satu sama lain
  • kikis perasaan cemburu (penting ni,utk elak dr rs rendah diri la n pkr2 yg -ve)
  • Saling bertolak ansur (law ad benda2 yg xpuas hati ka ap ka, selesaikan dgn berhemah)
  • Membantu tanpa hrpnkn balasan (t timbul lak isu bebangkit2, then bleh bgaduh)
  • Sentiasa bg sokongan
  • Betulkan niat, sbb ap kt bkwn ( ini sgt penting )

k, sekian utk hari ni..:)

*sy bkwn tidak utk hari ini shj, tp utk selamanya*
 

C.h.E.r.I.T.a.K.u Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop