Monday, April 11, 2011

-Aku nak Kembali Normal-

Posted by Siti Roena at 10:41 AM 0 comments
Salam semua, lama gila xupdate..bz la..huhu


Ok sekarang ni keadaanku sangat-sangat la tidak selesa dannn aku sangat la tidak suka. Sebab:


1. Lingkaran hitam dibawah mata. Dush3x, haiya makin lama makin menjadi-jadi mata pandaku ni..grrr, guna Eye Roll-On kunun la nak kurangkan kesan mata-mata pandaku ni, tapi iya jugak, makin bertambah-tambah adalah (ok, aq yg selalu bejaga malam..eee)


2. Ke'cerahan' muka semakin men'cerah'. Ni lagi satu masalahku ni, adoi yay. 2 hari lalu aku ikut famili day anjuran PERSADA (aq tak berkaitan langsung dengan PERSADA ni, tapi sibok maw join.. eh eh silap kawan-kawan @ The Ladies yang ajak, so kenalah ikut, mana boleh tinggal lo.ok ok cukup penerangan ni. sambung penerangan lain). K kami famili day ni di JITRA, d Tasik Jitra. Panas k, dari jam 10 sampai ke jam 5 petang kot kami disana. Ok selama 7 jam kami berada dibawah sinaran pancaran matahari yang terik, bayangkan betapa lamanya tu, k nampak sangat menipunya, tidak la sampai 7 jam dbawah sinaran matahari (gila maw pitam lama-lama berjemur), tapi mungkin lebih la kot dari 5 jam kami jadi sardin, maw nya tidak banyak game yang kami join (aq join 3 jak game daripada bebanyak-banyak game..hehehe.. yang lebihnya aq jadi penyorak yang begitu supportive kepada myteam. Betul ni, tanpa gue yang semangat menyokong kumpulan gue, xkan menang kumpulan gue k, kan beruntung mereka dapat ahli kumpulan yang semangat macam aq..hehehe..padahal 3 game yang aku ikut 1 game jak yang menang itu pun no 2 dan dua game lagi saja bagi team lain menang malasla asik-asik myteam jak menang hehehe, tapii tak kesah pun yang penting menangkan daripada xmenang apa2.kan2... wah agak panjang lebar ya paasai ni.:P) Dsebabkan sebab-sebab itu, maka my muka jadilah sunburn...grrrr, smpai sekarang tak sembuh-sembuh lagii....ishhhhhhhhhhh..tak kisah lagi tang tu, tapi bila maw pakai krim+ bedak, adoi sgt2 la tidak sekufu antara kulit dgn 2 benda tadi..huh!


3.Yang last ni, paling paling la saya xsyuka (suka) k. Sebaaaabbb, semakin hari semakin sayang (macam iklan yang apa 2 ar.. ap ae?. la xingat la, tapi macam 2 la....eee apa aq tulis ni....grrrr..tension sendiri..dush3x). Ok semakin hari semakin 'kecomelan'ku semakin bertambah. Ya la ya la, nanti ada pulak yang xpuas ati aq tulis ke'comelan' ni.... ke'comelan'= keberisian=kegemukan=kenaikan=dan semua la yang ke ke ke, yang berkaitan dengan berat KG (not kampung k, kilogram, ke nak Tan, oooo ok maw jugak jisim ya? ok apa-apa la, eee tengok ap sudah aq merapu ni, dush dush dush). Semenjak jisim ku bertambah ni (ok pelik lak guna jisim kan, macam jisim air lak...haha), semakin la aq tension. Ya la, bila la maw kembali asal slim slim macam dulu, wah kan bagus 2...Okey sebelum lu malah2 biar gue gtaw u siap-siap ya. Orang jarang jumpa aq akan cakap:


Leng, ok sudah pun ko 2 xda gemuk pun
Leng dak berubah ko ya......
Leng apa rahsia kekal menten(hehe, ni aq buat sendiri, teda pun org ckp..heheh)
Leng Leng... Bla bla bla


Tapi yang selalu sama-sama dan jumpa aq akan kata menda lain lak:


Leng napa ko makin berisi ni...
Pipi ko naik la Leng...
Ya la Leng makin Gemuk la ko..(adoina,belasah laju-laju taw)
Aik dak perasaan oo ko Leng tadi, nampak makin berisi..(eeeeeeeeeeee)


See, mana satu aq nak pecaya ni. Tappi aq akui sendiri aq makin berisi..eeee, suar pun macam muat xmuat jak (grrrr, bila maw slim balik ni). Dannnnnn selera makan semakin bertambah tambah tambah..adoi yay..huhu.. Ada petua ka maw kuruskan badan??? (adoi soalan, p la ba google kan senang!!.. Saja maw menyusahkan kalian supaya baca soalan gue.hehehe)


Ok la takat ni 3 jak la point yang aku tulis yang aq maw kembali normal...Berkaitan la ba kan tajuk dengan entry ku ni (iya kan jak walaupun macam xbekaitan sangat!!!!). K sekian.


Sekarang tengah amik driving, esok claz, doakan cikgu ku sentiasa senyum jak time ajar gue almaklum la pelajar ni sangat-sangat la 'pandai' drive..hehehe..Nite



 

C.h.E.r.I.T.a.K.u Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop