Sunday, October 3, 2010

Saya Lahir Bulan Jun

Posted by Siti Roena at 8:27 AM
RAHSIA BULAN DAN KELAHIRAN.. JUN
KAJIAN DATO DR.FADZILLAH KAMSAH 

* Berfikiran jauh & berwawasan. (ok sy maw jadi angkasawan? jauh kn pemikiran saya..:P..haha)

* Mudah ditawan kerana sikap baik. ( sy memang baik org nya, smbil mengutuk sapa2 yg sy senyum xbls senyuman ai)

* Berperangai lemah lembut. (Kalau geram ngan kwn, siap cubit2 lagi smpaikan pena ari 2 terpukul kwn, lemah lembut jugak ka?)

* Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood. ( Ini memang setuju, bila sy kt sy benci sgt org 2 pd hari ni x mustahil esok2 sy suka dia sudah, bgantung pd situasi)

* Idea yang terlalu banyak di kepala. (adoi byk la, law xsiap asgment cm na buat? copy org len punya? buat bodoh je? cr best reason bg ngan lec?etc....byk la, smpi sy pening sendiri maw pilih mn 1)

* Bersikap sensitif. (Suma org cm ni sy rasa)

* Mempunyai pemikiran yang aktif ( Tapi bila terlalu byk fikir, sy sndiri susah maw buat keputusan.ok ka begitu?)

* Sukar melakukan sesuatu dengan segera. ( Ok! asgment hntr esok mlm ni rushing nk buat, smpi xtdor2 semalam pas 2 mulala tumbuh pemanis jerawat dimuka.grr)

* Bersikap suka menangguh-nangguh. (Konon nant  la ad mood br maw buat..ee ap punya perangai ooo)

* Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik. (Ni kesinambungan byk sgt 'idea dikepala' op kos maw pilih yg terbaik dlm pilihan tersebut..P de best ka pilihan yg aq pilih???)

* Cepat marah & cepat sejuk. (Sesejuk ice lemon tea..Eh, ap kaitan???)

* Suka bercakap & berdebat. (sok sek sok sek)

* Suka buat lawak & bergurau. (Like ketawa ok!)

* Otaknya cerdas berangan-angan. ( Iya iya kuat berangan, pas 2 1 keja pun xsiap!.. bgus sgt la 2)

* Mudah berkawan & pandai berkawan. (Uit, Kawan penting ma)

* orang yang sangat tertib. (Tertib ka?? sy suka bc dr akhir pas 2 ke mula. Mcm novel, sy suka baca sinopsis then tros endingnya. law best br bc dr mula. Ada ka itu tertib???)

* Pandai mempamerkan sikap. (Sorry sapa yg pena terasa ngan aq. Memang xpndai nk control muka law marah!!.huhu)

* Mudah kecil hati. (Standard!!)

* Mudah kena selsema. (Ni sapa2 pun boleh kena, xkuat antibodi sakit la ba kan. Am I right?)

* Suka berkemas. (Uit nama pun pompuan kan?)

* Cepat rasa bosan. (Jadinya sy suka buat sesuatu yg lain drpd yg lain nk kt aq pelik la, Supaya sy tdak bosan la. Contoh, sy selalu ubah cr lipatan baju sy dan berlainan dr yg biasa & susun atur brg2 dlm almari sy..:D)

* Sikap terlalu memilih & cerewet. (Cerewet ka law tyme sy buat baju, sy gtaw tukang jahit 2, 'kak tgn pnjg skit ea',' kak sy maw letak tgn baju ni 2 lapis (wlpn kain baju 2 tebal je)', kak sy nk belah tepi ea, kak sy nk baju ni ngam2 d bdn ya xmaw sempit sgt n xmaw longgar sgt'??? uit, i2 baju sy ok, t law tak ikut ap yg sy maw, nanti sy xselesa nak guna, bila dak selesa diguna, sapa yg maw guna???.. so sy ambil mudah, law p kedai buat baju sy suruh je tukang kedai 2 ikut contoh ukuran bju yang saya maw.I2 pun dinamakan cerewat ka???)


* Kurang mempamerkan perasaan. ( Sorry xpndai nk show ok. xpndai pun maw pujuk org lain ka ap ka... P pandai kena pujuk., eh ap ni?? haha)

* Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.( Kalau da tawar hati. Agak lmbt ckit nk ok blik. P rasanya suma org gini ba kan?)

* Suka pada barang yang berjenama. ( Bergantung!!.mcm kaya sgt)

* Mudah menjadi eksekutif. (Mcm mn 2??)

* Kedegilan yang tidak terkawal.(Bukan degil hanya buat ap yg sy rs selesa!! i2 jew)


* Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan. ( P tegur 2 agak2 la, sy mkn dlm nanti..hoho)

So pas ni cm na? Still maw kawan sama saya??

*Sebenarnya bukan entry ini ba ni yg saya maw post p ter'entry' la pulak sudah, ad entry lain yg sy sudah buat p xsiap lg. Ba nant siap sy kasi kamu tgok ya..(perasan ad org bc la ni..:P)*

0 comments:

Post a Comment

 

C.h.E.r.I.T.a.K.u Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop